Mirjam Mieras

exposities

Pulchri toont van 28 juni t/m 15 juli 2014 de groepstentoonstelling: Een beeld van een penning 2. De tentoonstelling is georganiseerd door de Vereniging Voor Penningkunst.
Pulchri, Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag

Pulchri toont van 11 januari t/m 29 januari 2014 de groepstentoonstelling: Een beeld van een penning 1. De tentoonstelling is georganiseerd door de Vereniging Voor Penningkunst.
Pulchri, Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag

Centre Céramique Contemporaine La Borne, Frankrijk, toont van 23 november 2013 t/m 5 januari 2014: Architecture Utopique.

Hugh West, Christine West, Hester Mieras en Mirjam Mieras voegden hun vier ateliers samen tot het werk échelle: 1:50

Museum Beelden aan Zee stelt uit de collectie tentoon in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De tentoonstelling toont naast figuratieve beelden ook penningen.

Van 29 juni 2013 t/m 30 september 2013, gratis te bezichtigen, dagelijks van 10 tot 22 uur, Oosterdokskade 143, 1011 Amsterdam

Beeldend kunstenaar Mirjam Mieras knipt in papier. Haar werk gaat over vouw, schaduw en kniprand. De ingrepen zijn subtiel en toch ogen de knipwerken stoer. Wat mist vormt de kern van de zaak, ontbreken heeft potentie.

Knipwerk tentoonstelling van 5 t/m 26 februari 2012, Singel 383, 1012 WL Amsterdam, donderdag t/m zondag, van 13 tot 18 uur. Mieras is die dagen aanwezig. U bent welkom.

In de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten toont docent Geer Steyn eigen werk en werk van oudleerlingen op de expositie Passie & Ruimte. Beelden, video, penningen en een installatie door Lina Hodoroaba, Barbara Kletter, Arnoud Holleman, André Kruysen, Elly Baltus, Mirjam Mieras en Geer Steyn.

Passie & Ruimte Van 10 mei t/m 27 mei 2011, van 10 tot 17 uur, van maandag t/m zaterdag. KABK Prinsessegracht 4, Den Haag

Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum is onderdeel van Museum Willem van Haren te Heerenveen. In het kunstcafé is op 29 november 2009 de Ferdinand Domela Nieuwenhuis-penning uitgereikt aan AIDA Nederland. Vanwege de nieuw ontworpen penning toont het museum mijn penning-oeuvre. Ook hangen er vier werken van papier.

tentoonstelling penningen van Mirjam Mieras, Museum Willem van Haren, Heerenveen, tot 3 januari 2010

Het Kansanopisto in Kuusamo (tegen de poolcirkel, bij de grens met Rusland) in Finland is in 1909 opgericht en organiseert workshops en opleidingen in beeldende kunst.

In september 2009 was ik één week deelnemer aan de workshop bronsgieten o.l.v. Raimo Jaatinen. Ik goot echter geen brons. Op de afsluitende expositie in het Kuusamon Kansanopisto toonde ik enkele werken van papier.

tentoonstelling pronssivalu, Kuusamo, Finland, september 2009

Het Teylers Museum is het oudste museum van Nederland. Daar liggen in eiken vitrinekasten de resultaten van de verzamellust van welleer. Buitenissige skeletten en sierlijke fossielen, meetkundige apparaten in messing, mineralen op kleur en soort achter vertekenend vensterglas. Ook ligt er een goud-ader en het topje van de Mont Blanc.

In een der kabinetten zijn munten met ridders te paard en penningen met schepen die vergaan: de matrozen springen van boord. Er zijn prentenboeken, schilderijen en tekeningen en ook: de penningvitrine.

tentoonstelling hedendaags, Teylers Museum, Haarlem, 2006

The Whitworth Art Gallery ligt in een park tussen de universiteitsgebouwen van Manchester. Het museum toont hoofdzakelijk Engelse kunst en kunstnijverheid. Beroemd is de collectie ‘wallpapers’ die in hun lijst slechts een minimaal deel tonen van het repeterend patroon.

Bij het inrichten van de drie penningvitrines waren twee assistenten in witte jassen aanwezig. Eén van hen verzorgde het strijken, legde een paar textiele voorwerpen op een dienblad en informeerde naar de gewenste graden.

tentoonstelling art medals, The Whitworth Art Gallery, Manchester, Engeland, 2002